LEGO Star Wars

I 1999 udgav LEGO for første gang byggeklodser I LEGO Star Wars serien, og siden er der kommet nye sæt til, hver gang en ny film i Star Wars serien har haft premiere. De oprindelig sæt baserede sig på de første film i Star Wars trilogien. Indtil videre er der elleve undertemaer i LEGO Star Wars serien, og der er også udgivet fire videospil. I 2009 udkom en komedie som kortfilm i anledning af seriens ti års jubilæum.

Flotte sæt

Udover de almindelige sæt i LEGO Star Wars serien har LEGO også udgivet flere LEGO Star Wars sæt i Ultimate Collector serien. Disse modeller er betydeligt større og mere detaljerede end de almindelige minifigurer. LEGO Star Wars figurerne i Ultimate Collector serien er dyrere end de almindelige sæt, da de er tiltænkt samlere, som ikke vil lege med dem, men derimod udstille dem. Mange af sættene inkluderer derfor også en plakatte og en stand til udstilling. Uanset om man køber LEGO Star Wars som legetøj eller til udstillingsbrug, imponeres man gang på gang over de fantastiske kreationer, der lægger sig meget tæt på filmenes magiske univers med enorme rumfartøjer, lyssværd og anden genial teknologi.

Se denne spænnende B-Wing film fra Star Wars:

Mange timers underholdning

I 2007 udgav LEGO en version af Millennium Falcon, der indeholdt 5195 byggeklodser. Det er til dato det største LEGO Star Wars sæt nogensinde og det andetstørste i hele LEGO kataloget. LEGO Star Wars serien henvender sig primært til børn i alderen ni til 14 år, men mange voksne finder også serien interessant. Lego indgik i 2012 en tiårig kontrakt med Lucasfilm Ltd. om rettighederne til at producere LEGO Star Wars, så der kommer uden tvivl mange flere seje sæt i de kommende år.